Waarom onderhoud?

img-whyAV apparatuur is opgebouwd uit allemaal verschillende onderdelen. Elk onderdeel in een apparaat heeft een functie. Als een apparaat ouder wordt is de kans groot dat een onderdeel mankementen gaat vertonen en er storingen in de apparatuur ontstaan.

Vervuiling

Stof is meestal een grote boosdoener wanneer het gaat om storingen. Door draaiende delen in AV apparatuur wordt er stof aangetrokken wat zich in het apparaat ophoopt. Wanneer stof zich ophoopt kan AV apparatuur warme lucht in mindere mate afvoeren. Als AV apparatuur te warm wordt is de kans groot dat er een storing ontstaat en reparatie of zelfs complete vervanging nodig is.

Ons advies

Wij raden bedrijven aan om altijd een gecertificeerde monteur in te schakelen bij service- en of onderhoud van AV apparatuur. Wanneer er service en/of onderhoud wordt gepleegd door iemand die hiervoor niet gecertificeerd is vervalt de fabrieksgarantie.

Bij het onderhouden van AV apparatuur weten onze monteurs precies welke onderdelen vaak mankementen vertonen en waar zij extra aandacht aan moeten geven tijdens een onderhoudsbeurt. Met tijdig onderhoud verlaagt u niet alleen de storingskans, maar verhoogt u ook de levensduur!

Storingen voorkomen? Gebruik deze gratis AENC Handout!

Neem contact op | Terug naar de homepage